www.ajumiramar.org
     

      L'AJUNTAMENT
    Benvinguda
    Corporació
    Ordenances
    Tramits
 
      MUNICIPI MIRAMAR
 
      L'AGENDA DE MIRAMAR
    Noticies
    Festes
 
      TURISME
    La platja
    Rutes
    Opinió
 
     MEDI AMBIENT
    Punt Net
 
 
    La Platja
 

 

A) LA PLATJA

Descobrir Miramar, és descobrir una nova manera de disfrutar de les seues vacacions o temps lliure.

Podrem aprofitar qualsevol dia de l'any per a banyar-nos i prendre el sol en la resplendida platja de fina arena daurada, que cobrix els més d'1,3 Km de longitud i 50 m d'ample, de la nostra costa. (predicció meteorològica 7 dies)

L'esplèndida qualitat de les nostres aigües i arena, s'han vist reflectides en la concessió de la Bandera Blava. Miramar ve a obtindre anualment la Bandera Blava , des del 2002, coincidint l'entrega de tal guardó en el 2005 Bandera Blava, amb distinció temàtica en “Eliminació de Barreres Arquitectòniques”. Miramar va ser en el 2004 una de les tres úniques platges de tot Espanya distingides per la ruptura de barreres arquitectòniques. Este guardó l'atorga la Fee ( Fundació Europea d'Educació Ambiental ) per la eliminació de barreres arquitectòniques.

Seguint en esta línia dedicant els esforços en la millora de la qualitat dels servicis oferits en la platja. En 2005 es va obtindre el reconeixement davall la marca “Q” de Qualitat Turística per part de l'ICTE ( Institut per a la Qualitat Turística Espanyol ) sent la quarta platja a obtindre este reconeixement en la província de València.

La temporada estival 2006 incrementa els guardons obtinguts amb la distinció temàtica en Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis assignada per la Fee (Fundació Europea d'Educació Ambiental)

Al passejar pel passeig marítim, situat en primera línia de platja, podrem contemplar, a l'est, una magnífica panoràmica del Mar Mediterrani, al sud de la costa, divisarem el Montgó de Dènia, i al nord el port de Gandia i el far de Cullera i a l'oest contemplarem les magnífiques muntanyes que rodegen la comarca de La Safor i als seus peus els fèrtils camps de tarongers típics de la costa mediterrània.

El clima resulta plàcid i també sense "monotonies excessives", gràcies als contrastos de la tardor i de l'hivern. De totes maneres la bondat del clima garantix uns hiverns suaus i unes primaveres delicioses. Sent els estius càlids, sense altes temperatures, tenint garantida la suavitat de la brisa marina.

A l'hora de dinar o sopar, no s'oblide de provar els peixos frescos i els arrossos de la cuina local.

Per a divertir-se, al passejar pel Passeig Marítim o els nostres carrers, trobarà un ambient animat en les nombroses terrasses, pub, gelateries, ... etc. No importa l'edat ni els gustos, ja que té per a triar entre tots els ambients i estils. A més, l'Ajuntament organitza tot tipus d'activitats lúdiques, que van des d'activitats esportives fins a actuacions nocturnes de grups musicals i folklòrics, passant per exposicions, fires i projeccions cinematogràfiques a l'aire lliure.

Per a disfrutar de la nostra magnífica platja:

VISITE'NS!! L' ESPEREM.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

B) L' ENTORN: LA SAFOR

La Comarca de la Safor , es mostra al visitant a través d'un atractiu territori dividit entre el paisatge de la costa i l'interior muntanyós. Les altes terres de Mustalla, Safor, Agulles i Grossa, formen un cércol natural de rica vegetació, mentres que el litoral acull en la seua planura horts, àmplies i acollidores platges i una concentració urbana d'alta densitat. La proximitat i les múltiples relacions entre si de les poblacions que integren la comarca, fan que la Safor es puga considerar com un conjunt urbà, com una ciutat dispersa, rodejada de zones verdes, dedicades en la seua majoria al cultiu de la taronja. Cimes situades a poca distància del mar, camps de tarongers que s'amaguen entre les vessants de les muntanyes, amples horitzons que es fonen amb la línia de la platja, constituïxen alguns elements del paisatge de La Safor, inesgotable en qualsevol època de l'any.

Gandia, ciutat Ducal i capital comarcal, va créixer entre el riu Serpis i el Barranco de Sant Nicolau, sobre un antic assentament Ibèric. En el s. VI per a consolidar la brillant cultura que la vida cortesana de Gandia havia generat en noms il·lustres de les lletres: Ausiàs March, Joanot Martorell i Joan Roís de Corella. La ciutat va recuperar el seu esplendor en el s. XX, de la mà del cultiu i exportació de cítrics i del Turisme. El seu centre urbà, conserva l'herència patrimonial d'aquells segles d'or, en edificis com: el Palau Ducal, la Col·legiata de Santa Maria (la construcció de la qual es va iniciar en 1250), d'estil gòtic i declarada Monument historicoartístic Nacional, l'Hospital de Sant Marc (finals del s. XIV), el Convent de Santa Clara, les ermites de Santa Clara i Santa Anna (hui museu Arqueològic), l'Ajuntament (1778). El Palau Ducal, és el monument emblemàtic de la ciutat. Esta gran mansió senyorial, ha sigut recentment restaurada.

Des del centre Històric, ens desplaçarem al litoral, on l'oferta turística de sol i platja es complementa amb una famosa ruta de restaurants, que oferixen marisc fresc i la popular “fideuà de Gandia”.

A pocs quilòmetres, es troba Oliva, on la marjal es combina amb terrenys dessecats per al cultiu de cítrics. En el centre de la població roman la casa en què va viure l'il·lustrat Gregorio Mayans, així com les restes del Palau de la família Centelles (propietaris de la vila en el s. XVI). Encara conserva intacte el blanc barri d'ambient popular, en la vessant del turó de Santa Anna, i en el seu litoral es descobrixen platges bullicioses.

En les pròximes poblacions de Miramar, Bellreguard, Daimús, Guardamar i Piles, el viatger podrà disfrutar de platges de fina arena daurada i aigües càlides, tranquil·les i amb una variada oferta gastronòmica. A més a Piles es pot visitar la Torre de Guaita (1577).

La població de Tavernes de la Valldigna , se'ns presenta abrigada per l'alt de les Creus. Tavernes combina els encants d'un municipi muntanyós (naixements d'aigua com el Clot de la Font , miradors com l´Alt de les Creus, ermites o encisadores valls) amb els atractius de la costa Mediterrània , amb dos platges, la de Tavernes i la de la Goleta.

A pocs quilòmetres, es troba el municipi de Xeraco, que s'obri al mar Mediterrani amb una platja de quasi quatre quilòmetres de fina arena, molt pròxima a la localitat, tranquil·la a la localitat, tranquil·la i acollidora.

Contrastant amb l'intens blau de les platges de la Safor , es troba el verd l'interior de la comarca, un interior encara per descobrir, i que oferix al visitant poblacions tan interessants com Villalonga, amb paratges com el Barranc de l´Infern, el Racó del Duc, la Vall de la Canaleta i el Circ de la Safor (un fantàstic hemicicle format per penya-segats, amb una alçada d'1.011 metres ), i com Ador, autèntic “balcó” de la Safor. Alfauir , on es troba el Convent de Sant Jeroni de Cotalba (s. XIV). Barx, amb paratges com “Els Foietes” i la “Drova ”, el Pic del Montdúver i la “Cova del Parpalló”. Pròxim a Tavernes de la Valldigna (fundat en 1298, i actualment restaurat) i l'Ermita de Santa Anna o de l'Albarzer (antiga Mesquita).

A més, moltes són les rutes que ens proposa l'interior verd de la Safor : la rutes dels Castells ens oferix la possibilitat de visitar la comarca utilitzant este fil conductor. Ens trobem els castells: de Bairén, de Vilella, de Palma, de la Reina Mora , del Rebollet, de l´Alfàndech, de Villalonga, de Va esborrar i del Castellar. També resulta suggeridor la visita a la ruta de l´Aigua que ens oferix una vista retrospectiva del sistema de reg, basat en el sistema àrab, encara en ús en la comarca, llegint el procés a través de les seues infraestructures, com la Casa Clara (s. XVI) i els molins, encara presents en municipis com Villalonga, Potries, Beniarjó, Beniflá, Rafelcofer, l´Alqueria de la Comtessa i Oliva, entre altres. En l'àmbit mediambiental, destaquen igualment les rutes ecoturístiques de la Valldigna (Barx, Tavernes, Simat i Benifairó) o la Vall de Vernissa (Llocnou de Sant Jeroni, Castellonet de la Conques de la Conquista , Alfauir, Almiserà, Rótova i Palma de Gandia), així com la Ruta “Entre Senill i Borró” en la marjal de Gandia, o el traçat de l'antic carril d'Alcoi, entre Villalonga i L´Orxa, poden ser d'interés per al visitant amant de la naturalesa. Així mateix, municipis com la Font d´En Carròs, ens oferix la possibilitat de pernoctar utilitzant les seues zones d'acampada municipal, amb tots els servicis necessaris, dins de l'entorn natural de la Plana. D'altra banda, Potríes aporta l'interés de la seua col·lecció museogràfica de ceràmica i el seu Terrisseria, mostra de l'activitat artesana del municipi.


Ver Rutas por Miramar. Ruta A: Miramar pueblo. en un mapa más grande

 

 

 

 

 

 

 


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Ajuntament de Miramar